Thomas Buttenschøn
 
Doin'+My+Drugs+Documentary+Logo.png
 
DMD+MAIN+PAGE+THOMAS-smallsmall.jpg
 
 

Min igangværende rejse

I 2012, året efter min ældste søn var blevet født, startede jeg en rejse. En rejse der har været hård, og som langt fra er færdig endnu. Jeg besluttede mig for, at jeg ville fortælle min historie egen historie. En historie om Aids, død, håb og kærlighed. Jeg mistede begge mine forældre alt for tidligt, og var selv ekstremt heldig, at overleve indtil medicinen kom. I dag kan jeg ikke overføre virus, fordi jeg er i behandling. Begge mine børn er sunde og raske. De er ikke smittede, fordi jeg smitter ikke.

Den er den historie jeg gerne vil fortælle. Jeg vil være med til at oplyse, og give håb til de store dele af verden, som endnu ikke ved, at hiv ikke er en dødsdom, men det er noget vi kan nedkæmpe i fællesskab. Men der er desværre rigtig lang vej endnu.

Jeg tror på at Hiv kan udryddes globalt. Men det er en sej og opslidende kamp, fordi der er så meget uvidenhed og tabuisering om netop dén her lorte sygdom.

Den amerikanske film instruktør Tyler Q Rosen, har fulgt mig i en årrække. Han har været med mig på mine utallige ture til Afrika, og nu er der altså kommet en film ud af det. Den havde verdenspremiere på CPH:DOX d 24/3-2019 til et udsolgt arrangement. Og efterfølgende spillede jeg en lille koncert med mine Zambianske venner, som fløj hele vejen hertil, bare for af være en del af præmieren. Vi spillede kun denne ene gang.

Jeg drømmer om en verden hvor uvidenhed ikke skal ses som en debilitet. Men snarre skal forståes som en accept af, at vi skal blive bedre til at oplyse hinanden.

Jeg drømmer om en verden hvor kærlighed og lidenskab, ikke bliver til en dødsdom, som det var tilfældet for mine egne forældre.

 
 

“Kan sange redde verden?”

THE+FILM+KIDS+ON+WALL+SITE.jpg

filmen

“Doin’ My Drugs” dokumenterer den ekstraordinære livs- og personlige skabelse af musikeren Thomas Muchimba Buttenschøn.

Thomas er født i Zambia i 1985 til en zambiansk mor og med en dansk far, Buttenschøn blev allerede som spæd diagnosticeret med HIV positiv. Hans forældre lærte efterfølgende at de var smittet. Hans forældre vælger på baggrund af dette, at flytte til Danmark for bedre behandling, men allerede i en alder af 9 år, har Thomas mistet både hans mor og far. Efter at hans selv blev dødeligt syg i en alder af 13 år, påbegynder Thomas Buttenschøn Antiviral (ARV) behandlingen og genvinder sit helbred. Han kaster sig selv over musikken, bliver en dansk popstjerne, bliver gift, og bliver far til 2 drenge.

Mens han selv er i stand til at leve et fuldt og sundt liv med virusen, erkender han, at hans oprindelige Zambia stadig er fanget i en meningsløs HIV / AIDS-epidemi. Regeringen tilbyder ARV behandling gratis, men svimlende 13% af zambierne er inficeret med HIV og forbliver ubehandlet. Thomas er inspireret til at benytte sin musik, og sin personlige historie om overlevelse og sejre til at konfrontere stigmaet og bekæmpe spredningen af HIV.

BOOKING
FORESPØRGSEL:

jm@bookinghuset.dk

THOMAS SELECTS-4.jpg